Pacific Coast Touring Route. De Brisbane a Cairns.

Pacific Coast Touring Route. De Brisbane a Cairns.

Vorejant l'oceà pacífic direcció cap al nord les platges continuen tinguent el màxim protagonisme i és que, a partir d'aqui és on comença la Great Barrier Reef, la barrera de corall més llarga del món. Això fa que les aigües siguin més tranquiles i cristal·lines.

Whitsundays islands.

Maryborough i Fraser Island

Tot i que la línia de costa té els principals atractius també hi ha algun punt de l'interior amb cert encant. És el cas de  Maryborough, ciutat històrica fundada l'any 1843 i que juntament amb el de Sydney van ser els dos únics ports d'entrada pels colons. Maryborough i Herver bay són les dues ciutats administradores de l'illa de Fraser.

Fraser Island, patrimoni de la humanitat, és la illa de sorra més gran del món, fa 123 km de longitud i 25 km d'ample. És una illa de platges verges, llacs d'aigua dolça i boscos ancestrals. Per accedir-hi cal anar amb vehicles 4x4 ja que no hi ha carreteres asfaltades i els camins per recórre-la són de sorra de platja.

De Bundaberg a Mackay

Passat Fraser Island i fins a arribar a Mackay no hi ha masses parades interessants. El paissatge és monòton i la carretera està envolta de camps per on hi pastura bestiar.

Withsundays Islands

Després de Mackay es troba Airlie Beach. Aquest és el punt de partida per anar a les Withsundays Islands, un conjunt de 74 illes de sorra blanca, palmeres tropicals i aigua cristal·lina. Un lloc ideal per practicar l'snorkel i bussejar.

De Airlie Beach a Townsville

Anant sumant quilòmetres s'arriba fins a Townsville. És la segona ciutat més gran de l'estat de Queensland i principal productora de sucre del país.

A partir d'aqui i fins al nord del país es van trobant platges, que tot i que aparentment semblen tranquiles, banyar's-hi no és segur. Els senyals t'adverteixen dels perills. Els més comuns: presència de cocodrils i en aquesta època de l'any presència de "stingers" unes meduses letals. Per solucionar-ho la majoria de pobles disposen de zones protegides i segures de bany.

Cairns i el Daintre Forest

Cairns és la ciutat més important del nord de la costa est. Els atractius de Cairns són explorar la barrera de corall i el Daintree National Park. En aquest parc s'hi troba un dels boscos tropicals més antics del planeta. Arribar a Cape Tribulation val la pena, és el punt on la selva arriba fins al mar i en el camí recórres boscos plens de fauna. A part d'aranyes, serps, insectes i llargandaixos enormes,  el més curiós de la zona són els Casuaris. Unes aus que poden arribar fins a 2 metres d'alçada.

Cairns, com moltes altres ciutats, disposa d'una piscina pública a primera línia de mar per poder nedar tranquilament.

Cairns Esplanade Lagoon

En total hem recorregut 4620 quilòmetres, una distància que seria equivalent a anar de Sevilla fins Moscou. Un llarg viatge per carretera que ens ha permès conèixer només una petita part d'aquest enorme país.

Aotearoa - Nova Zelanda

Aotearoa - Nova Zelanda

Pacific Coast Touring Route. De Sydney a Brisbane.

Pacific Coast Touring Route. De Sydney a Brisbane.