Pacific Coast Touring Route. De Sydney a Brisbane.

Pacific Coast Touring Route. De Sydney a Brisbane.

Aquesta ruta, que va desde Sydney a Cairns, serpenteja pel costat de l'oceà pacífic i permet contemplar platges verges infinites, parcs naturals, ciutats i pobles surfistes.

Hunter Valley

Viatjar amb furgoneta ens permet moure'ns, cuinar i allotjar-nos sobre la marxa, parant on més ens agrada. Aquesta ha estat la opció que hem triat per conèixer aquesta part d'Australia.

Bundeena i Hunter Valley

Bundeena està a 50 Km al sud de Sydney, aquesta població no forma part de la Pacific Coast Touring Route. Està ubicada dins el Royal National Park (el segon parc nacional en antiguitat del món) i tenint-lo tant a prop és una visita recomenada que vam seguir. És molt freqüentant pels habitants de Sydney durant els caps de setmana, els permet desconectar de la ciutat a poca estona per carretera.

Seguint la ruta cap a l'interior es troba Hunter Valley, la zona vinícola més antiga del país. Una regió que et permet conduir tranquilament gaudint de les vinyes, visitant bodegues i coneguent pobles rurals. Una bona manera d'acabar el dia és compartint una copa de vi de la zona en una de les tavernes locals.

Wollombi Tavern

Bulahdelah i Port Macquaire

Bulahdelah no és cap destinació turistica, però les casualitats i la possibilitat de dormir en una zona lliure ens va portar a conèixer un petit poble de cases de fusta, carrers amples, vida tranquila i un riu navegable d'aigua negra. 

Port Macquaire, que com la majoria de pobles i ciutats australians encara no té 200 anys d'antiguitat, va ser fundada com a emplaçament penitenciari. Actualment no en queda res d'aquesta època inicial i avui en dia és una bonica destinació de vacances a 570 km de Sydney. Per aquesta zona hi viuen molts koales en llibertat, tot i que és complicat veure'ls.

Flynns Beach

Coffs Harbour

Platges quilomètriques desèrtiques. Tota la costa est d'Austràlia n'és plena. És normal trobar-les buides de gent, sobretot les que no estan controlades, i és que entre meduses, taurons i sobretot les fortes corrents fan que no sigui segur banyar-se. 

Vista desde Smoky Cape Lighthouse

Vista desde Smoky Cape Lighthouse

Un dels emblemes del país són els cangurs. Es troben en llibertat per moltes zones i és fàcil creuar-se amb ells. De tota la fauna que et pots trobar a Austràlia aquests són els que et fa menys por d'acostar't-hi.

Cangur a Emerald beach

Byron Bay i la Gold Coast

Byron Bay es pot resumir en surf i festa. És un poble completament dedicat al turisme ple de bars, restaurants i botigues. 

Cape Byron, és el punt més a l'est d'Austràlia. És un lloc emblemàtic del poble i a més s'hi troba el far més potent del país.

Byron Bay Cape Lighthouse

Byron Bay Cape Lighthouse

Els carrers són plens de surfistes que es canvien de roba per posar-se el banyador i anar a agafar l'onada de la seva vida. La platja, una de les més conegudes de la zona per practicar aquest esport, està sempre plena de surfistes, tant si plou com si fa sol.

Seguint la lína de la costa cap al nord, hi ha Surfers Paradise. Va nèixer l'any 1933 i és un dels molts suburbis de la Gold Coast, destaca pels seus gratacels i també altra vegada per les seves platges surferes. 

Brisbane

És la tercera cuitat més gran d'Austràlia i la capital de l'estat de Queensland. Una cuitat elegant i moderna. Passejar-hi és agradable i té racons molt xulos.

Daisy Hill és un centre de rehabilitament de koales molt aprop de la ciutat. És un dels pocs llocs que ofereix la possibilitat de veure'ls sense haver de visitar un zoo. Aquest centre es dedica la cura d'aquests entranyables animals que han estat ferits per vehicles, atacats per gossos o els han trobat en males condicions.

Pacific Coast Touring Route. De Brisbane a Cairns.

Pacific Coast Touring Route. De Brisbane a Cairns.

Sydney (Austràlia)

Sydney (Austràlia)